icon
Client
Private owner
icon
Location
South London
icon
Budget
£1.2m
icon
Size
Medium

Clever and contemporary design brings light and space to a north London Victorian villa.  Restricted access and ambitious design features provide the kind of challenge we relish.

The architect’s plans maximise space at the rear of a family home, creating stylish and practical kitchen, dining, lounge and study areas. Careful design ensures natural light reaches deep into the building, supplemented with warm, high-quality lighting. The linear skylight enhances the side return extension beautifully, making the dining area light and airy.

The space links naturally to the rear sunken terrace and garden through large glass doors and windows. The design blends London brick in a feature wall with modern doors, fixtures, fittings and windows. Kitchen units and other furniture is lightly coloured with warm tones created by bespoke LED, low-energy lighting. The outside is clad in black stained Siberian larch batten to create a distinctive and exciting building.

This striking home development shows how skill and imagination can create practical and attractive spaces for families to grow into.

Projects
Have a project in mind?
Request a quote